Projekt: Uvođenje znaka kvalitete HGK: Hrvatska kvaliteta

Dobivanjem znaka kvalitete HGK otvara se mogućnost povećanja tržišta za prodaju proizvoda iz asortimana tvrtke. Prodaja proizvoda iz asortimana prirodnih octova na tržištu Republike Hrvatske i inozemnim tržištima.

Uvođenjem znaka „Hrvatska kvaliteta“ očekujemo povećanu dodanu vrijednost u plasiranju asortimana prirodnih octova iz našeg proizvodnog asortimana. Kako je već navedeno stavljanje ovog znaka iz pojedinih studija pokazuje povećanje prometa i do 30% što otvara prostor za nove aktivnosti u proizvodnji i plasmanu octova na tržištu Republike Hrvatske ali i u zemljama Europske unije.

Na taj način stvara se prostor i sredstva za investiranje u modernizaciju proizvodnje ali i ulaganja u marketinške aktivnosti poput boljeg pozicioniranja proizvoda na policama trgovačkih lanaca kao i manjih i većih trgovačkih kuća. Za ostvarenje boljeg rezultata i praćenje aktualnih trendova te zahtjeva kupaca nužni su i zahvati u osuvremenjivanje izgleda ambalaže, naročito na design etiketa koje svojim izgledom uvelike doprinose prihvatljivosti kod kupaca te krajnjem opredjeljenju koji proizvod sa police uzeti/kupiti.

Takve aktivnosti otvaraju mogućnosti većeg udjela na tržištu u odnosu na konkurenciju, a samim tim stvaraju preduvjete za investiranje u znak „Hrvatska kvaliteta“ i u post-projektnom razdoblju.

Investiranje u promo akcije poput „Kupujmo Hrvatsko“, „Hrvatski proizvod za hrvatski turizam“, sudjelovanje na sajmovima poljoprivrednih proizvoda ( VIROEXPO, „Zagorski gospodarski sajam“…) jamči dodatnu prepoznatljivost našeg proizvoda na tržištu Republike Hrvatske, a obzirom na značajno sudjelovanje zemalja Europske unije na rečenim sajmovima, i na tržištima izvan Hrvatske.

Naravno, da bi zadržali pravo na korištenje znaka „Hrvatska kvaliteta“ neizostavna su kontinuirana praćenja razine kvalitete naših proizvoda što osiguravamo nastavkom tradicionalnog načina proizvodnje kakva je i u dosadašnjih više od šezdeset godina.

 

Ukupna vrijednost projekta je 40.500,00 kuna

Razdoblje provedbe projekta je od 2019. godine do 2022. godine

 

 

www.strukturnifondovi.hr